Thursday, August 11, 2016

Beyond the Black Rainbow & Jungle Book

Beyond The Black Rainbow (2010) - Film destul de one-of-a-kind facut de un videostore geek in 2010 care incearca sa faca un film 100% din niste imagini neonice pe muzici synth retro 80iste. Povestea e foarte vag prezentata ca un laborator secret ceva in care o fata e inchisa si un individ o testeaza cu lucruri dubioase. Luminile si cadrele cat timp stau in interioare atent controlate sunt destul de excelente, chiar daca pe alocuri prea lungi sau prea absurde. Doar ca vine si momentu in care little pizda scapa, si cand incepe sa iasa in spatii necontrolate si respectiv prin spatele cladirilor, filmul se confuzioneaza complet si da in cele mai non-dramatice wide-uri posibile. Astfel incat iti dezamorseaza mai tot, subit. In plus peste, adauga un episod complet random care transforma filmul in ceva cu valente de slasher in loc de ambiguitati oniric-violente. Toate ca toate, pentru niste suprapuneri fericite de imagini si melodii, si niste suprapuneri la fel de fericite de imagini si imagini, filmul asta ramane o experienta foarte ok de avut. Cel mai interesant lucru la el e ca se ia atat de in serios in niste momente si pare cumva atat de convins de propria importanta incat chiar reuseste sa para important si de-a dreptul clasic in niste momente. Isi permite niste lungimi in niste tranzitii care sunt de obicei rezevate pentru oameni mari, nu filme la debut. Dar cum si le ia bine nu poti decat sa le apreciezi.

The Jungle Book (2016) - De niste mult timp deja filmele de genul asta sunt junkfood-ul meu primar cinefilic. Adica atunci cand e cel mai rau si cel mai grav, cand umanitatea e damnata toata, atunci intra numa bine un blockbuster cat mai retard ca sa-ti confirme toate grijile si gandurile apocaliptice.

Din punctul asta de vedere, pe o scara de Distrugere A Copilariei, Jungle Book 2016 se descurca absolut magnific si ia aproximativ 5 stele din 5. Copilul lasat la lupi are atitudini de copil cacacios american 2010 si vorbeste ca ultimu enervant in timp ce are o tenta maro-universala. Lumina bate in perpetuitate puternic pe el cel decupat din CGI-ul supraexpus retard ca sa se vada filmul normal in 3D. Adica pentru ca majoritatea aparaturii 3D intuneca automat filmele si le fac noapte de cacat, filmul de fatza a prevenit asemenea probleme arzandu-si intr-una imaginea ca sa nu se vada la Botosani noapte. La chestia asta primeste 5 blockbusteri din 5. Mai rar atata dedicatie pentru ban.

Si deci copilul acesta semi-maro enervant urmareste parcursul lui Mowgli doar ca inconjurat de CGI de data asta, si dincolo de un Baloo complet ratat si o Ka degeaba, unde iti distruge totusi cel mai tare copilaria Jungle Book, intr-un mod complet autentic si penetrant, e la momentele dansante. Desi filmul se poarta ca un thriller prost din 2010 si are magia unui hot dog, ei au decis ca trebuie totusi sa adapteze intr-un fel complet insultator melodiile originale si sa le puna in gura unor animale CGI care par de-a dreptu violate de cantec. Poate in cele mai urate cosmaruri cu Jungle Book se putea gasi o asemenea randare violatoare a momentelor muzicale cu ursul si necesitatile lui si maimuta simpatica care vrea si ea foc. Adica personajele astea, altminteri perpetuu suparate si din alt film, se gasesc deodata violate in gura de cuvinte cantate luate cu japca dintr-un loc care pare ca n-are nici o legatura cu ce se intampla aici. Si totul este invelit intr-o animatie si muzica reticenta care pare aproape vinovata ca fura atat de nesimtit din copilariile oamenilor.

Capacul la viol e pus de un "I Wanna Be Like You" interpretat de o maimuta gigantica Christopher Walken as Marlon Brando in Apocalypse Now si Godfather. Maimuta gigantica Christopher Walken e atat de suparat incat pare ca vrea sa-i fure inocenta (prin a il fute in cur) nu focu. Io as zice ca combinatia dintre sentimentele profunde de afectiune pe care majoritatea oamenilor le au fata de Louie-u original cald si uman, sa-l infatisezi asa aici si sa-ti bagi toata pula speriata in copilaria oamenilor e undeva in zona de viol. Asadar Jungle Book-ul nou este inca o confirmare a faptului ca poti sa faci filme atat de proaste cat sa violeze oameni. La copilarie.





No comments:

Post a Comment